Klik hier voor een gratis intake gesprek

Naam
*
E-mail
*
Telefoonnummer
*
Bericht

Kiptajine met aubergine en courgette

Ingrediƫnten

  • 120 g kipfilet, in grove stukken
  • 75 g aubergine, in blokjes
  • 75 g courgette, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 mespunt komijn
  • 10 g platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 dl kippenbouillon
  • 5 groene olijven
  • 5 zwarte olijven
  • zout
  • peper

Over dit gerecht:

  • Vetten : 19.4
  • Eiwitten : 40.6
  • CaloriĆ«n : 377
  • Koolhydraten : 10
  • Bereidingstijd : 20
  • Voorbereidingstijd : 5
  • Voor hoeveel personen : 1

Bereiding

Kiptajine met aubergine en courgette

Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in de tajine en voeg de kip, groenten en kruiden toe. Laat ongeveer 5 minuten fruiten. Voeg nu de kippenbouillon toe zodat het geheel onder staat en laat 20 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Serveer het gerecht zeer heet.

Tip: als je geen tajine hebt gebruik dan een braadpan.