Klik hier voor een gratis intake gesprek

Naam
*
E-mail
*
Telefoonnummer
*
Bericht

Soep van peterseliewortel met pancetta

Ingrediƫnten

  • 100 g pancetta (charcuterie)
  • 300 g peterseliewortel
  • 1 preiwit
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 eetl. boter
  • 1 dl lichte room
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • peper en zout

Bereiding

Soep van peterseliewortel met pancetta
Voorbereiding (15 min.)
- Schil de peterseliewortelen en snij in gelijke blokjes.
- Snij het preiwit in gelijke stukjes.
- Snij de sjalot in fijne ringetjes en snipper het knoflook fijn.
- Hak de platte peterselie grof.
- Snij de sneetjes pancetta in reepjes.
 
Bereiding( 30 min)
1 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de stukjes prei 3 à 5 min.
2 Voeg de blokjes peterseliewortel toe en besprenkel met de wittewijnazijn.
3 Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. op een matig vuur koken.
4 Smelt intussen 1/2 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalotringen en het fijngesnipperde knofl ook glazig. Voeg de reepjes pancetta toe en laat nog 1 à 2 min. mee bakken. Kruid met peper en roer er de platte peterselie onder.
5 Roer de lichte room onder de soep en mix glad. Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over borden en werk af met een beetje pancettamengeling.