Klik hier voor een gratis intake gesprek

Naam
*
E-mail
*
Telefoonnummer
*
Bericht

De valkuilen van een dieet

De valkuilen van een dieet
Iedereen kent ondertussen wel de problemen die kunnen opduiken bij het volgen van een dieet. Je moet maar een boekje openslaan en je kan ze terug vinden. Een dieet kan te eenzijdig, te ingewikkeld, te duur, te traag gaan ,te snel gaan, noem maar er zijn er veel.
Maar daar wil ik het niet over hebben. Wat kan er nu nog misgaan eenmaal je het voor jou juiste dieet gevonden hebt. Want wat voor de ene persoon wel lukt, lukt daarom niet bij iemand anders. Het is niet omdat ik niet graag elke dag hetzelfde eet, dat mijn buurman daar een probleem mee zou hebben.
Dus ja, we hebben het juiste dieet gevonden, maar dan moeten we naar een feestje. We komen binnen – het eerste probleem: de aperitief, tja zou ik durven een watertje vragen, ja nog vastberaden vraag ik een watertje, en daar komen de vragen, of ik ziek ben, nee ik volg een dieet, waarom, dat is toch niet nodig, oja ik ken een dochter van een buurvrouw, zij heeft dat ook gevolgd maar bij haar is dat niet gelukt hoor, van één glaasje ga ik toch niet verdikken hoor. Gelukt! Ik heb mijn watertje gekregen. Daar komen de hapjes al. Mijn man blij, joehoe, voor hem dubbel zo veel hapjes. Voorgerecht, hoofdgerecht, ok geen probleem dat lukt wel. Ik probeer de blikken van de mensen te vermijden en eet zo traag mogelijk.
Maar dan ‘den dessert’. Mijn oma komt al trots de frambozentaart zonder slagroom tonen, speciaal voor mij gekocht, want dat is de enigste taart die ik lust. Kan ik dan weigeren om een stukje te eten? Nee toch hé!
En dan hebben we ook de restjes van het avondeten. Er zijn nog 2 schepjes over, niemand heeft nog zin om ze op te eten. Je kan dat toch niet weggooien, te weinig om de frigo te zetten, tja dan maar opeten zeker. Herkenbaar?